Yes vertraging!

Het nieuwe lifestyle hotel staat op de airport

Het airport hotel is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een meer dan volwaardige overnachtingsplek voor elke reiziger. En zelfs tot eindbestemming.

1930d-atrium-0001-white
De lobby en lounge in het nieuwe Hilton Schiphol

Heb je ellenlange vertraging van je vlucht? Of zit er een nacht tussen twee van je vluchten? Vroeger was je dan veroordeeld tot het doorbrengen van die uren op een hard plastic bankje in een kil donker hoekje van de luchthaven. Later begonnen airport hotels die leemte te vullen. Dat waren toen nog ultrafunctionele hotels, puur bedoeld om de wachttijd van de op doorreis zijnde reiziger te overbruggen. Echte transithotels dus. Soms wat shabby, maar vaak prijstechnisch erg interessant. En vooral dicht bij de terminal, en voorzien van alles wat in die korte tijd nodig is: bed, douche, toilet en klein bureautje.

Toegenomen luxe
Die tijd ligt ver achter ons. Nu is een airport hotel geen noodzakelijk kwaad meer, maar een noodzakelijk goed. Niet per se meer een doorreishotel, maar steeds vaker een welgekozen eindbestemming. Voor de global traveller zijn dergelijke hotels aantrekkelijk geworden door de toegenomen voorzieningen en luxe. Vliegen is een avontuur, een unieke ervaring, en het nieuwe airport hotel gaat daarin mee. Hoogstaand interior design, verrassende lobby en lounge ruimtes, specialty restaurants, fitnessruimtes, uitgebreide spavoorzieningen, : ze zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Voor de zakenreiziger bieden state of the art airport hotels inspirerende plekken voor internationale business. Om te werken en te ontmoeten.

Het summum
Grote hotelketens komen de zakenreiziger niet alleen tegemoet met de genoemde gemakken als spa’s en luxe restaurants, maar ook met – om maar wat te noemen – speciale loungeruimtes met uitzicht op de landingsbanen, volledig ingerichte vergaderzalen en talloze plekken voor zaken afspraken of juist grootschalige ontmoeting. In het kader hieronder staan enkele internationale toonbeelden van moderne airport hotels. Het summum in Nederland wordt dit najaar opgeleverd: het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol.

spa-restaurant
De spa en het restaurant in het nieuwe Hilton Schiphol

Kosmopolitisch slapen op Schiphol
Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol gaat in de tweede helft van 2015 open . Wat kun je er verwachten? Onder meer maar liefst 23 vergaderzalen, die beschikken over alle benodigde faciliteiten en die zijn voorzien van top of the bill verlichting en akoestiek. Verder beschikt het nieuwe hotel over een restaurant en bar, een executive lounge op de tiende etage met een verbluffend panoramische uitzicht, een spa & fitnesscentrum, en een ondergrondse parkeergarage. Het nieuwe Hilton Schiphol komt ook met een verrassend food & beverage aanbod dat het voor hotelgasten, vergaderaars en een zakelijke afspraak een inspirerende ontmoetingsplek maken: de Lobby & Cocktail Bar Axis met mogelijk de grootste collectie gins en jenevers van Nederland, het Asian & Grill restaurant Bowery, en de Vine Room, een private event ruimte voor exclusieve wijnproeverijen en private dining. Blikvanger van het hotel, dat door een overdekte promenade met de luchthaventerminal is verbonden, is een reusachtig 42 meter hoge atrium annex lobby. Architectonische hoogstandjes en subtiele verwijzingen naar Nederland en Amsterdam gaan hier gepaard met zorgvuldig van elkaar gescheiden functies, zoals inchecken, eten en drinken en ontmoeten.

Nederlandse cultuur
Dutch design en verwijzingen naar Nederland en Amsterdam zijn terug te vinden in het hele hotel. Een van de interieurarchitecten van het fonkelnieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Constantina Tsoutsikou van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen, verwoordt het unieke design in het nieuwe airport hotel: “Ik heb me laten inspireren door de rijke Nederlandse cultuur. Het hotel zit vol met onverwachte details en verhalen uit het Nederlandse culturele erfgoed. Zo ken ik geen ander airport hotel dat een kunstcollectie heeft van beroemde lokale kunstenaars. Op deze manier hebben we door het hele hotel heen een onweerstaanbaar verlangen gecreëerd om de Hollandse ‘spirit’ te ontdekken. We nodigen de hotelgast nadrukkelijk uit om zich daardoor te laten inspireren. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de Boardrooms, die zich net boven de hotellobby bevinden. Deze ruimtes zijn sterk gericht op ontmoeting en worden positief beïnvloed door de actie en energie uit de lobby. Mijn wens is dat het Hilton Amsterdam Airport Schiphol voor iedere reiziger een ‘home from home’ wordt.”

Lees hier op welke airports je de beste lifestyle hotels kunt vinden.