First preview

Nu geopend: het nieuwe Hilton Schiphol!

Op 17 december 2015 heeft het nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol haar deuren geopend. Het nieuwe hotel is met 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom en een totale omvang van 40.150 vierkante meter het grootste hotel op Amsterdam Airport Schiphol. Het Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkeling van Schiphol Real Estate en een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur is ontworpen door The Gallery HBA uit Londen. Het nieuwe hotel ligt aan de hoofdentree naar de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton hotel direct met de terminal van de luchthaven.

fp-1

Architectuur en interieur design
Het nieuwe hotel vormt een imposant herkenningspunt op Schiphol. Het visionaire ontwerp van Mecanoo met sterke, originele vormen valt op met zijn iconische kubusvorm ende ruitvormige gevel. Het indrukwekkende Atrium met een glazen plafond op 42 meter hoogte, vormt het dynamische hart en de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel; de lobby en de lounge. Het glazen plafond en de helderwitte balustrades brengen het daglicht tot diep in het gebouw. Vanuit de galerijen hebben gasten een spectaculair uitzicht op de lobby en lounge.

In het interieurontwerp van The Gallery HBA staat de ‘Dutch Touch’ centraal: geïnspireerd door Nederlands cultureel erfgoed, geschiedenis, tradities en typische kenmerken van Nederland. Dit thema is overal in het hotel doorgevoerd en heeft geresulteerd in een hedendaags, innovatief en sprankelend interieur uitgevoerd in een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.

fp-2

Unieke fotoserie en kans op een gratis overnachting
Op 12 januari 2016 presenteren wij een unieke fotoserie van het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol op deze website. U kunt tevens kans maken op een gratis overnachting in de Hilton ‘diamond suite’.

fp-3